Der findes utallige steder at købe vin – både på nettet og på gaden. Jeg kender ikke dem alle, men vil her anbefale mine favoritter. De er alle kendetegnet ved at have et godt sortiment, en super god service og selvfølgelig nogle gode tilbud.

Online

www.atomwine.dk

Atomwine er ejet af Tom Pedersen. Han ved ekstremt meget om vin (og er meget glad for tyske vine), og man får altid god service og rådgivning. Han vælger producenterne nøje ud fra kvalitet, hvilket betyder at man ikke kan købe ‘dårlige’ vine. Desuden er levering rigtig billig ca. 50 kr. til privatadresser og 30 til erhvervsadresser for 12 flasker. Det fine er, at man selv kan blande sin kasse med fx. 12 forskellige vine.

Fine Wines

En relativ ny online vinbutik. Udvalget er begrænset, men til gengæld er det gode sager til rigtig gode priser.

Weinpalais

Verdens grimmeste websites med gode priser.

Wein CC

Det er en tysk vinsøgemaskine som virker fint.

www.vinissimus.com

Er du til spanske vine, er det her stedet. De har god service og næsten alle spanske vine i sortimentet. De leverer lynhurtigt med DHL

www.phillipsonwine.com

Det her er effektivt, og man får klart fornemmelse af, at det er big business. Man kan fx. kun købe hele kasser og levering er lidt dyrere end fra andre danske webshops. Til gengæld kan Phillipson, fordi de er stor spiller på vinmarkedet, presse priserne vildt meget, og dermed sikre gode priser til kunderne. Jeg synes, det er et godt site til at købe vine man har smagt før til gode priser, men jeg har ikke god erfaring med at prøve mig frem.

www.thewinecompany.dk

Her kan man nogle gange få fingre i vine, som er til at betale, inden de bliver højt ratet af Parker mfl. Desuden holder firmaet nogle rigtig gode vinarrangementer – jeg husker stadig en trøffelaften på Gråbrødre Torv. Jeg synes især, at jeg har købt en del gode Rhonevine samt ovrsøiske vine hos dem.

Butikker

Compagniet
Compagniet drives af Flemming og Helge (flinke fyre) og der er et bredt udvalg af kvalitetsvine fra Frankrig, Italien og Spanien. De afholder også gode gourmetarrangementer.

 

Systembolaget

Systembolaget har et kæmpe sortiment, og på grund af kursforskellen kan man gøre gode køb. Når de har tilbud, sætter de priserne ned med 25 %, hvilket er meget. Skal man alligevel et smut til Malmö, kan man hurtigt ‘tjene’ udgiften til broen ind. Jeg vil anbefale afdelingen i Malmø som hedder Hansacompagniet, da de har en afdeling med deluxvine.

Kjær & Sommerfeldt

Det føles noget anakronistisk at træde ind i butikken på Gammel Mønt, og det er også meget tydeligt at den har ligget der siden 1928. Hvis man kigger op i loftet hænger en enorm PH lysekrone, som er speciallavet til åbningen i 1928. Alt er holdt i træ og belysningen er dæmpet – cool. Det er ikke den billigste vinhandle i KBH, men de har et meget bredt udvalg og man kan altid få en ekstrem kyndig vejledning.

Winetrader

Hos Winetrader har de drømmekælderen ”BOTTLES TO DIE FOR”, hvor man kan købe de vildeste franske vine. Men Winetrader tilbyder også vine i andre prisklasser, men naturligvis med fortsat fokus på den høje kvalitet. Sidst men ikke mindst så er Lars en meget flink og vidende fyr, der yder en fantastisk service.