Her har jeg skrevet lidt fifs, som jeg selv har haft gavn af gennem tiden.

Generelle råd om vin

  1. Se hvad du drikker
  2. Ta’ et billede af flasken
  3. Hvilken drue er den lavet på?
  4. Husk de gode producenter fra et område
  5. Se og duft inden du smager
  6. Drik ikke af en kaffekop
  7. Rødvin skal serveres koldere end man tror, og hvidvin skal serveres varmere end man tror
  8. Snak om vinen – hvad smager den af?
  9. Hæld vinen på karaffel
  10. Drik hellere få gode glas, end mange mindre gode – så får man heller ikke hovedpine 😉
  11. Vælg din vin efter menuen i stedet for efter pengepungen
  12. Opbevar vinene liggende, så vinen har kontakt til korkproppen
  13. Hvis du har i sinde at servere en gammel vin, er det en god ide at rejse den om dagen før for at undgå at få bundfaldet hvirvlet rundt i flasken
  14. Husk at temperaturen stiger hurtigt, når vinen er hældt op i glasset
  15. Tjek at dine vinglas ikke lugter opvaskemiddel eller gammelt skab
  16. Brug gerne store, tulipanformede glas for at give vinen en stor overflade

Læs om opbevaring

Se video om, hvordan du smager på vin

Læs om, hvilken vin som passer til maden