Yes, en dansk vin-app! Jeg er nok ikke den eneste vininteresserede som har hentet en del forskellige vinapps ned på mobilen. Nogle af dem er meget værktøjsagtige, hvor man kan scanne labels og opbygge sin egen digitale vinkælder, eller læse andres anmeldelser af vine. Andre er mere nicheagtige og informative. I denne kategori befinder denne app sig fra Italiensk vinguide.

img_0717

Når jeg ser introskærmen med det gule tapet, så drømmer jeg mig hurtigt til Italien, hvor denne farve pryder utallige facader – i hvert fald når man sidder på et torv i for eksempel Lucca med et køligt glas rødvin. Godt ramt i fohold til stil og tone.

Nå, helt overordnet så er app’en ret lækkert designet med flotte vinøse ikoner og den følger gængse konventioner for apps. Her er virkelig meget data, så det er en udfordring at gøre det brugervenligt. Det er fint løst ved at man både kan scrolle sig ned, klikke på alfabetet i højre side samt søge i toppen. Hjælpeikonerne er også brugt betænksomt og støtter godt op som supplement til tekst.

img_0723

Er du interesseret i italiensk vin og vil gerne have et leksikon tæt på dig, så er den her app genial. Der står virkelig meget om regioner, vintyper, vinloven etc. Og er man i tvivl om udtryk eller vintermer, så er der en meget fyldestgørende ordbog.

Men det store spørgsmål at stille sig selv, når man har hentet en app, er: Vil jeg bruge den? Ja, den her er god, hvis du interesserer dig for italiensk vin og gerne vil lære mere om vintyper og blive klogere på de forskellige områder. Jeg er for eksempel ret pjattet med, at man kan klikke på kortet over Italien og læse om de forskellige regioner, zoner samt vintyper – det er superfedt!

img_0718

Det er altid svært at matche mad og vin, og i det her tilfæde synes jeg også det bliver lidt svært. Når jeg klikker på en kategori (fx. grill-retter), så kan jeg vælge forskellige områder (fx. Piemonte) for herefter at klikke på Barbaresco. Her står der så en masse om denne vintype med et fint roterende billede, men der er mange klik dertil, og det forbliver på et overordnet niveau ift. mad og vin. Der er rigtig mange valgmuligheder, men det gør det måske lidt svært at komme videre. Her savner jeg “at blive taget mere i hånden” – en guide kan jo både være upersonlig eller personlig. Jeg ville hellere klikke på grill-retter og så få anbefalet 10 eller 20 gode producenter eller vine, Men det er måske en smagssag. Jeg tænker noget a la: “Skal du have laks, så elsker jeg bare den her vin på grund af dens syre etc.”

img_0719

Konkluderende vil jeg sige, at hvis du vil have en masse information om italienske vindistrikter, vintyper, regler osv., så er den her app et must. Det er også genialt, at den er på dansk. Hvis du vil spadestikket dybere end for eksempel at læse om regionen Piemonte og barolovinen, så halter det lidt. Her vil det være stærkt at gå lidt væk fra opslagsværket med en redaktionel afsender, der foreslår fem favoritproducenter eller vine.

Nå, jeg er i hvert fald allerede blevet klogere på italienske vine, og jeg synes, det er et virkelig godt stykke arbejde. app’en er gennemarbejdet og en god guide til italiensk vin. Skal den opgraderes på et tidspunkt, ville jeg være interesseret i afsenders favoritproducenter fra forskellige regioner. Stort tillykke til Italiensk vinguide. Er du glad for de italienske vine og vil gerne vide mere, så er de 24 kroner givet godt ud for denne app. den kan hentes her

Har du en eller flere favoritapps til vin, så skal du være velkommen til at smide en kommentar. Det vil jeg i hvert fald være glad for, men det kan også inspirere alle andre dejlige vinentusiaster 🙂

Der er også fine billeder i

Der er også fine billeder i