Flere i vinklubben er meget glade for Pinot Noir, så da Jacob meldte Pinot tema ud, var der forhåbentlig en fremragende aften at se frem til. Vi har flere gange haft diskussionen om, hvor der produceres god, kølig og elegant Pinot, og hvor druen bliver skamferet og ender som overophedet marmeladevin. Denne aften kom vi hele vejen rundt, da vi smagte vine fra mange forskellige lande.

Koncentration!
For første gang i vinklubbens historie, så havde vi en gæst med. Lars kunne nemlig alligevel ikke komme, så Jacobs kammerat Mads Møller var suppleant. Det var rigtig hyggeligt med Mads’ gode selskab, vininput og kommentarer, og da vi med årene måske er blevet lidt “inddrukne”, og kender hinandens smage og favoritter, så var det interessant med nye input. Så hvis vi fremadrettet får et afbud, er det måske en fin ide, at værten kan invitere en gæst.
Pinot Noir er virkelig en interessant drue, fordi den performer så forskelligt i forhold til dens terroir. Det blev i den grad bekræftet denne aften. Aftenens bedste vin i forhold til pris og kvalitet, var vinen fra New Zealand. Tyskerne var gode, men også lidt for dyre. Og i det prisleje kan man altså få noget rigtig godt i Pinot’ens hjemland Bourgogne. Aftenens bedste vine var fra USA, og vinen Fra Merry Edwards udråbte vi til aftenens vinder. Den smagte rigtig godt, men dog til den lidt kraftig side. Når alt kommer til alt, så foretrækker jeg en rigtig god Bourgogne, som er kølig og silkeblød. Men det er også forbandet dyrt.
Navn | Anders | Kai | Mads | Peter | Jacob | Simon | I alt |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Langhe Bianco Pinot Nero 2010, Calvalotto, Pemonte | 88 | 89 | 88 | 86 | 88 | 87 | 88 |
Beaune premier cru 2005, Louis Jadot, Bourgogne | 89 | 89 | 90 | 88 | 90 | 89 | 89 |
Pinot Noir Santa Rita Hills 2009, Ampelos Cellars, Californien, Santa Barbera County | 89 | 90 | 88 | 89 | 91 | 88 | 89 |
Kalkmergel Spätbourgunder Spätlese 2009, Trocken, Knipser, Pfalz | 93 | 91 | 92 | 89 | 92 | 91 | 91 |
Pinot Noir Graacher Himmelreich*** 2006, Weingut Markus Molitor, Mosel | 90 | 88 | 90 | 87 | 92 | 90 | 90 |
Ara Composite Pinot Noir 2009, Ara, Marlborugh, New Zealand | 93 | 91 | 93 | 88 | 91 | 91 | 91 |
Vriedenshof Pinot Noir 2007, Stellenbosch, Sydafrika | 89 | 90 | 91 | 87 | 90 | 87 | 89 |
Pinot Noir Klopp Ranch 2008, Merry Edwards Winery, Californien, Sonoma County | 94 | 93 | 94 | 93 | 94 | 92 | 93 |
Pinot Noir Beaux Frères The Vineyard 2008, Beaux Frères, Oregon | 94 | 91 | 92 | 91 | 93 | 91 | 92 |
Yarden Pinot 2007, Golan Heights Winery, Israel | 86 | 84 | 80 | 84 | 80 | 83 | 83 |
Pomino Pinot Nero 2008, Castello di Pomini, Frescobaldi, Toscana | 89 | 88 | 85 | 85 | 87 | 88 | 87 |
1 comment
Nanna Wang Carlsen says:
aug 7, 2012
Hej Simon
Det varmer jo mit fordrukne californiske hjerte at se, at Mary Edwards klarede sig så fint i jeres line up. Den er også en af mine favoritter – men desværre også i den halvpebrede ende rent prismæssigt :)Blandt de bedste ikke-californiske Pinot’er, jeg har smagt, er Mt. Edward fra NZ, Franz Hass fra Italien og selvfølgelig Mark Haisma fra Bourgogne. Desuden begynder jeg at få fidus til Pinot fra Argentina – minder lidt i stilen om de sydlige californiske Pinoter, som er mørkere, varmere og mere krydrerede i stilen.
Ses vi mon til sensommersmagning hos Laudrup?
Bedste hilsener, Nanna