Mange forbinder Chianti med billigere bordvine. Og med god grund da kvaliteten er ret svingende. I gamle dage var vinene lavet på blandinger af primært Canaiolo tilsat Sangiovese, Mammolo og Marzemino. I dag bruger man primært Sangiovese tilsat druen Canaiolo.
foto 2

I området ligger markerne i 200-800 meters højde, og det spiller også klart ind på kvaliteten. Vi erfarede, at når vinene kommer op i højderne, bliver de noget mere elegante i udtrykket. Generelt skal vinene drikkes relativt unge (inden for 10 år), og skal de ligge i længere tid, så skal det være en riserva fra en af de gode producenter. I Chianti er det lidt som i Spanien med Crianza, Riserva og Gran Riserva. I Chianti er der den almindelige Chianti Classico og Chianti Classico Riserva. Til smagningen havde Lars derfor fundet de to typer vine fra udvalgte producenter, så vi kunne smage deres to vine.

Lars havde desværre ikke kunne finde vine i samme årgang – det havde i det hele taget været svært at finde vinene. Især dem fra Ruffina. Resultatet fra vores smagning afspejler klart, at pris og kvalitet hænger sammen her. Vi gav de dyreste vine højest karakter, selv om Lars først afslørede priserne bagefter. De dyresete koster mellem 300-400 kr., og det var de bestemt værd. Især Baron Ugo var en sand baron! Generelt var vi enige om, at de gode vine fra Chianti er ret gode, og at man kan gøre gode køb på grund af det lidt blakkede ry. Så prøv jer frem 🙂

NavnKaiLarsPeterJacobSimonI alt
Christoffel jr. Spätlese Trocken "Würtzgarten" (velkomst)899089908989
Tenuta Selvapiana, Chianti Rufina 2010898890898889
Tenuta Selvapiana, Chianti Rufina Riserva 2010909091919191
Le Cinciole, Chianti Classico 2009919290929191
Le Cinciole, Chianti Classico Riserva "Petresco" 2007929491949293
Colognole, Chianti Rufina 2000 919088929090
Monteraponi, Chianti Rufina Riserva "Riserva del Don" 2000 - Pis! Prop!------
Monteraponi, Chianti Classico 2009929291919191
Monteraponi, Chianti Classico Riserva "Baron Ugo" 2007949591959494