Det fine ved at være på ferie i Italien og andre vinlande er, at hvis man bare triller rundt og sætter planlægningen på standby, så er muligheden alligevel relativ stor for et par uforudsete vinoplevelser. En af dagene førte de små snoede landeveje i Umbrien os for eksempel forbi vingården Castello di Corbara.

Castello di Corbara

Vi skulle nå en middag senere på dagen, så jeg sprang rundvisningen over og gik lige til vinen, men den var bestemt et stop værd. (Der kommer indlæg fra andre producenter, hvor jeg var der i længere tid fx min favorit i Italien Tenuta di Petrolo).

Fernando Patrizi familien er ejerne, og de driver denne 1.200 hektar store ejendom. Vinmarkerne er beplantet med 25 til 30 år gamle Merlot, Cabernet Sauvignon og Sangiovese vinstokke, men familien er også i nyere tid (1999) begyndt at forsøge sig med Cabernet Franc, Sauvignon Blanc, Semillon, Gewurztraminer og Grechetto. Vinene på de disse druer smagte jeg dog ikke. Jeg købte i stedet deres to topvine på Merlot og Sangiovese.

Castello di Corbara

Jeg fik at vide, at denne Sangiovese (2008 Castello di Corbara Umbria Sangiovese Calistri IGT, 13.5% alkohol) skulle vise lidt mere lakrids end normalt og være særdeles elegant og rundt i munden. Druerne kommer fra Castello di Corbaras ældste vinmarker. Det er sandet jord med småsten, og jorden skulle minde om den hos Cheval Blanc (det lyder lovende, men måske er det bare for at sælge mere vin. I don’t know). Den årlige produktion er omkring 100 hl. Vinen lager i små egetræsfade på 225 liter hver, hvor den ligger i over 16 måneder. Der går herefter 7-9 måneder, inden vinene kommer på markedet.

Sangiovesen har moden bærsmag og med en pæn dosis af lakrids. En tanninrig, fyldig mundfuld vin. Den er ung (2008) og fin drikkeklar nu, men vil utvivlsomt nyde godt af minimum på 5 år i kælderen.

Merloten (2008 Castello di Corbara Lago di Corbara Merlot De Coronis DOC, 13.5% alkohol) er en mere mørk og dyb vin. Mere rund og fyldig med solbær og blide tanniner. Velstruktureret men jeg kan bedre lide Sangiovesen. Sangiovesen synes ikke nær så velopdragen og besidder mere vildskab.

Jeg har ikke fundet en dansk importør, men den kostede 12,50 € på stedet. Se mere på deres website