Det umbriske køkken er populært i Italien, og det er der en grund til. Det er simpel mad, hvor der er fokus på enkelte råvarer af høj kvalitet. Vi slentrede rundt i Perugia. En smuk by, hvor “strøget” fortsætter opad, indtil der syner sig en fantastisk udsigt over byen.

IMG_7181

Restauranten ligger i hjørnet af pladsen og ser ikke ud af meget

Som i de fleste byer er det en god ide at undgå restauranter omkring turistseværdigheder, men da jeg forhørte mig blandt lokale, sagde de at jeg skulle prøve en restaurant på den meget turistbesøgte Piazza 4. Novembre. Restauranten hedder Da Cesarcino og skulle være en af Perugias bedre restauranter. Da vi kommer ind bliver vi budt velkommen af en meget høflig tjener, der med det samme finder et bord til os og stiller noget lækkert brød på bordet med olivenolie.Restauranten er pænt indrettet med mørke møbler og hvide duge på bordene. Det ternede mamorgulv og de mange sort/hvid fotos er med til at skabe en særdeles autentisk italiensk stemning.

 

IMG_7164

Flot gulv og i det hele taget god stil

IMG_7180

Vi var de eneste turister og de lokale snakkede med hinanden på kryds og tværs

IMG_7159

Gammelt foto af Piazza 4. Novembre

 

Vi bestilte klassikeren spaghetti carbonara til børnene. De delte en portion og det var rigeligt. Det fantastiske ved denne udgave var, at der vare revet citronskal i. Det gjorde den mere frisk end sædvanlig, hvilket var lækkert og nærmest opkvikkende.

IMG_7172

En halv portion. Sejt at restaurantents navn stod på alt service

 

Køkkenet anbefalede flere lokale specialiteter. Vi begyndte med et par lækre bruchettaer og kastede os derefter ud i en omelet, en “djævelsk” krydret kyllingeret, Pollo alla Diovala, samt lammekrone. Dertil fik vi salat og brød. Vi sluttede af med en kæmpe portion tiramisu og espresso. Retterne kostede mellem  8 til 14 euros, så det er ikke et dyrt sted. Maden så ikke specielt lækkert ud, men det smagt fantastisk. Kødet var mørt og krydret perfekt.

IMG_7163

Mums! De smagte bare godt

IMG_7175

Simpel pg lækker

IMG_7174

Der skulle bare have været lidt flere...

IMG_7171

Den djævelske kylling var nu ikke så stærk som vi frygtede. Men den smagte godt

IMG_7179

Sublim og cremet

Til maden drak vi vand. Hov, så er dette indlæg vist lige på grænsen i forhold til sin berettigelse her på vinisten…