Den danske winemaker Hans Vinding Diers har siden 2003 lavet vine hos Tenuta di Argiano i Toscana. Hos Tenuta produceres tre vine, men de er nok mest kendt for deres brunello (i hvert fald i Danmark hvor den omtales som den danske brunello). De to andre vine er supertoscanerne Solengo og i toppen Suolo, som skulle være utrolig flotte og komplekse vine.

Hvis Hans ikke er hjemme hos Argiano, kan man besøge ham i Argentina i Patagonien, hvor han driver vingården Establecimiento Humberto Canalem. Det er et køligt område med vinmarker højt over havets overflade, og området er derfor perfekt til at dyrke Pinot Noir. Jeg har læst, at Hans har ambition om at producere vine, som kan konkurrere med de gode vine fra Bourgogne. Jeg har ikke smagt vinene endnu, men det vil jeg glæde mig til.

Rubinrød og med en næse af røg, slukket ildebrand, egetræ efterfulgt af mørke kirsebær. Den smager ung og frisk og fortæller dermed, at den gerne vil hvile et par år i kælderen. Smagen af mokka og chokolade og fin frugt kommer frem. I finalen sætter tanninerne ind og tørrer munden helt ud. Et godt glas og en rigtig madvin.

Vinen er købt hos Phillipson Wine på tilbud til 129 kr.

Se også mit indlæg om årgang 2003