Don RudolfoDen danske winemaker Peter Vinding-Diers har slået sig ned på Sicilien, hvor han blandt andet har lavet denne vin Don Rudolfo. Hvorfor den hedder dette ved jeg ikke, men det er da morsomt. Vinen er primært lavet på den lokale drue Nero d’Avola (80%), der giver fyldige og frugtrige vine. Resten er Shiraz, Merlot  og Petit Verdot.

På etiketten står der: “The wine was matured in second year oak casks from one of the most famous vineyards in Spain”. Jeg så engang et program på DR2, hvor det blev afsløret, at disse fade stammer fra Peters nevø, vinmageren Peter Sisseck som laver Pingus i Spanien. Der er nok mange som gerne vil arve fadene fra ham!

Vinen er rimelig elegant med en flot dybrød farve, frugtrig bouquet med udpræget duft af modne kirsebær, mellemfyldig og domineret af træ, men i en fin balance.

Jeg har smagt den i en anden årgang, men kan desværre ikke huske hvilken. Dengang var jeg ikke var så begejstret, men denne 2005 er altså god.

Jeg har købt den i Metro for lige over 100 kr., og jeg vil give den 90 point