Jeg vil ikke skrive en masse om den berømte danske winemaker Peter Sisseck, fordi det kan man læse om så mange andre steder. I stedet for vil jeg koncentrere mig om at smage på en af hans vine. Peter er blevet berømt på grund af vinen Pingus samt lillebroren Flor de Pingus. Men Peter laver også andre spændende vinprojekter som PSI, Quinta Sardonia og Q2. Han har desuden lige købt en vingård i Bordeaux på den mindre berømte højre bred af Gironde, hvilket jeg ser frem til at høre (og smage) mere om.

Jeg vil her smage på Quinta Sardonia 2006. Druerne er næsten lige dele Tinto Fino, Cabernet Sauvignon, Merlot, og så er der endda også en lille sjat Syrah, Malbec og Petit Verdot. Der arbejdes altså ikke ud fra kinderæg-princippet med hele tre ting – nej, her rystes posen virkelig.

Vinen er fyldt med krydderier, brombær, lakrids, røg og strejf af rom. En intens, kompleks og fyldig vin med lang vedvarende eftersmag.

Quinta Sardonia

Jeg skal i aften smage den til argentinsk oksemørbrad, pommes frites, bearnaise (og måske lidt salat). Mere herom senere

Quinta Sardonia 2006 kan købes flere steder i Danmark. Priserne svinger en del, så kig dig lidt omkring. Her er et par steder:

Løgismose 450 kr.

Memberswine 350 kr.

Kjær & Sommerfeldt 345 kr.

L’esprit du vin 396 kr.( excl. 25% moms)

Klubvin 425 kr.