For et års tid siden var jeg i byen Barolo i Piemonte. Den ligger på en bakketop og består af et slot og et par hundrede huse, som alle er omringet af de fine gamle vinmarker. Et fantastisk sted hvor man bare vimser rundt og besøger de berømte baroloproducenter, der alle har hjemme i selve byen eller inden for gåafstand. Se denne flotte kirke i centrum af Barolo.

Kirke i Barolo by

Damilano er efter min mening en af de interessante producenter. Winemaker Giuseppe Caviolasince overtog produktionen i 1998, og han har siden da lavet nogle fantastiske vine. Da vi ankom, blev vi taget godt imod, vist rundt og fik smagt adskillige årgange af fantastiske baroloer.

IMG_5326

IMG_5325

Selvom Damilano primært producerer Barolo, laver de heldigvis også et par tusinde flasker om året af en fremragende Barbera d’alba. Barbera er en klassisk drue i Piemonte, og hvis man er på udkig efter et mindre pebret alternativ til den verdensberømte og dyre Barolo, er Babera virkelig godt. Ofte får man en medium fyldig vin med en livlig frugtsmag og beskeden garvesyre.

Jeg købte en kasse med hjem, men har først smagt den nu. Det er en ægte italiener, intens rubinrød farve. Aroma af blåbær, kirsebær og jordbær med antydninger af krydderier som kanel, vanilje og peber. Fyldig, indbydende og med en god balance mellem syre og blødhed. Skøn vin!

Damilano