Jeg er netop kommet hjem fra en uges ferie på en lille ø Asperö uden for Gøteborg. Turen bød ikke på de store vinoplevelser, men jeg vil berette om højdepunktet – en aften i skaldyrets tegn. En dag tog vi ind til byen og købte krabbeklør i den famøse fiskekirke (fiskekyrka).

Det er meget hyggeligt at spise krabbekløer, dels fordi der grines i forsøget på at få kødet ud (måske mest blandt amatører) og dels fordi man spiser i meget lang tid grundet de få gram kød i kløerne. Efter et par kløer fandt vi noget der minder om en metode:

  1. Knæk ledet af som engang sad tættest på kroppen
  2. Knæk den klo som kan vippe op og ned
  3. Udhul derefter det hele med en hummergaffel (Du er fucked uden den!)

Kødet fra en klo rækker til en lille mad, hvor kødet fra to kløer er rigeligt. Til maden drak vi en Champagne fra Bollinger (special cuvée). Det passede sublimt. Champagnen duftede helt vildt af friske grønne æbler, og var i det hele taget vældig frisk. Den havde også svag duft af gær eller surdej samt en snert af rugbrød. Boblerne var lette og lidt flødeskumsagtige. Mums! Det er ikke den sidste Bollinger på mit bord. Var jeg James Bond, ville jeg insistere på at spise krabbekløer til min Bollinger, hvad enten det er on stage eller backstage.Bollinger og krabbeklør

Disse billeder har intet med vin at gøre, men kan give lidt svensk stemning

Smuk blomst

Blomst

Færgen til Asperö

Færgen som sejler til de små øer deriblandt Asperø

Solnedgang i Sverige

Solnedgang. Billedet er tager fra sommerhuset på Asperø

Svensk klippe

Solid svensk klippe