Line og Peter havde inviteret os til middag lørdag aften. Jeg glædede mig meget, fordi vi hos dem altid får så dejlig mad med tilhørende gode vine.

Vi lagde ud med en Taylor’s Vintage Port Quinta de Vargellas fra 1998. Den smagte godt og havde masser af bid med tobak og blommer. Og hvis du ikke har prøvet blåskimmelost eller en anden meget stærk og levende sag i selskab med portvin, så skal du bare komme i gang.

Portvin og ost

Herefter blev vi præsenteret for den bedste laks, jeg nogensinde har smagt. Den kom fra letzonline.dk. På hjemmesiden beskrives den sådan her:

“Vores røgede Letz Impérial Laks kommer fra et miljøvenligt havbrug i Skotland. Vi modtager den friske laks tre dage efter slagtning i Skotland, dvs. når vi hænger den ind i vores køleskabe er den højst 7-8 dage gammel. Det sikrer en holdbarhed på op til 20 dage, selvom vi anbefaler den spises inden af hensyn til smagen. SALTNING OG KRYDRING Først bliver den friske laks skåret i fileter, tørsaltet og krydret med fint salt, havsalt, karry, og knuste enebær efter en opskrift som Daniel har udviklet på Kong Hans. Herefter bliver den hængt lodret og tørret koldt mellem 18 og 24 timer før røgningen. RØGNING Til røgningen bruges tre slags savsmuld: Bøg, birk og gran, der ligesom krydringen, blandes efter egen opskrift. Røgningen foretages ved 18-22 grader og varer op til 36 timer. “

Jeg fik desværre ikke taget noget billede, hvilket udelukkende skyldtes min begejstring i situationen.

Efter fisken kastede vi os over lamsebasserne, som havde ligget i en lækker marinade med hvidløg, rosmarin, citron og måske noget mere. Dertil skulle vi smage på australske topvine. 2006 The Dead Arm Shiraz, McLaren Vale, d’Arenberg og 2007 Blue Eyed Boy fra Mollydooker.

Parker har rost dem til skyerne med 95+ og 95 point. De to vine var meget forskellige i smag og næse. Den døde arm var en kompleks vin med masser af mørk chokolade, svesker og solbær og den mindede mig lidt om en Amarone. God vin men også dyr i forhold til indholdet (ca. 350 kr.). Jeg vil give den 91 point.

Den døde arm

Vinen fra Mollydooker var jeg mere begejstret for. Det er den stærkeste vin jeg har smagt til dato. Den er indbegrebet af Shiraz og eksploderer i munden. Jeg er vild med den og giver den 94 point

Lam og Shiraz

Se også hvad de selv siger om vinen. Det er godt nok årgang 2009, men mon ikke de er meget ens.

Vi sluttede aftenen af med en mærkelig pølse. Peter sagde: “Vi skal altså lige smage en mærkelig pølse”. Mærkelig er jo ikke ligefrem et plusord, men han havde ret. Den så mærkelig ud. Den var rullet ind i en masse urter og duftede af en hel urtehave. Jeg aner ikke hvad det var, men den smagte fantastisk.

En mærkelig pølse

Tak for en god aften i godt selskab!