En SMS tikker ind med ordene: “Kommer I ikke i morgen aften til en bid mad?” Selvfølgelig. Jeg medbringer en Special Club 2002 fra Launois, så har vi noget at starte på. Vi ankommer til vores gode venners lejlighed. Jeg føler mig lidt opkogt efter cykelturen, så jeg åbner køleskabet for at tage noget vand. GRANATCHOK! I lågen står der en Krug Rosé. Let the games begin!

Hummer og champagne er ret lækkert

Champagne er og bliver bare elegant, og især rosé er der noget ekstravagant og frækt over. Det berømte hus Krug lancerede først deres Rosé i 1983, men den havde været undervejs og i en eksperimenterende fase siden 1976. Nå, men hvordan smager den så?

P1040484

75 cl. ren ondskab

I farven er den overraskende lys af en rosé at være. De mikroskopiske perler bobler løs, som om de virkelig har glædet sig til at komme ud efter de mange år på flaske. Den dufter af sommer, kølige jordbær og hindbær med et strejf af flødeskum. Der er nødder og måske en svag nuance af surdej. I smagen har den en voldsom smooth mousse, som jeg aldrig før har oplevet i en champagne. FUCK! det er godt. En nærmest sensuel vin, som jeg ikke glemmer de næste mange år.

P1040492

Launois Special Club er også fantastisk, men denne aften stod den lidt i skyggen

Tak til Krug for at have lavet denne vin, og hvis jeg havde lidt flere skejser, så ville jeg da købe kasser!