Jeg er er meget glad for dessertvine. I Sauterne finder man toppen af poppen, og Chateau Rieussec tilhører efter min mening den absolutte elite. Den eneste ulempe ved disse fine dessertvine er, at de ikke er helt billige. Til gengæld glædes man i nuet og mindes flere år efter en god sauterneoplevelse.

Flydende guld kan man med rette sige om denne sauterne fra Rieussec. Fantastisk spil mellem honning, melon og abrikoser som battler mod en skarp syre. Fin vin i lækker balance

Det helt specielle i Sauternes distriktet er, at der er et unikt mikroklima som “tiltrækker” svampen Botrytis Cinera. Svampen angriber druerne, når der er ekstremt koldt om natten og tåge om formiddagen. Tågen lægger sig som et lag på druerne og der udvikles den såkaldte ædle råddenskab. Tågen i Sauternes skulle efter sigende opstå, fordi de to floder Garonne og Cirons løber sammen lige her. Jeg ved ikke, hvilken af dem som er kold og hvilken der er varm, men det er temperaturblandingen som udvikler tågen.

Rieussec 2005

Vinen kan holde sig i mange år, så køb så meget du har råd til. Rieussec 2005 i halve flasker er på tilbud hos Fine Wines til 179 kr.