Jeg har aldrig været i Argentina, men jeg har kun hørt godt om det. Et fællestræk i historierne fra de rejsende er noget med store bøffer og skøn rødvin. Se, det er sød musik i mine ører. Jeg har ikke smagt så mange vine fra Argentina, og for at begynde et eller andet sted, vil jeg smage på en vin fra en af de største (hvis ikke den største) producenter Nicolas Catena.

Sort som kul, modne bær og en vin i fin balance med smooth taninner.

Topvinen hedder Zapata, men han laver et utal af andre vine i alle prisklasser. Den jeg smager hedder Catena Alta Cabernet Sauvignon og er fra 2003. Alta laves både på Malbec og Cabernet Sauvignon. Malbec er Argentinas nationaldrue, men jeg er mere til Cabernet Sauvignon.

Robert Parker giver denne vin i årgang 2005 92 point med denne kommentar: “The 2005 Alta Cabernet Sauvignon was sourced from three high elevation vineyards and aged for 18 months in 80% new French oak before bottling without fining or filtration. Purple-colored, it has an alluring nose of pain grille, pencil lead, spice box, black currant, and blackberry liqueur. This is followed by a medium to full-bodied, intense wine with superb depth of flavor, excellent concentration, and a firm finish. It will easily evolve for 3-5 years and offer prime drinking from 2012 to 2025.”

Den er lidt saftevandsagtig men en fremragende vin. Jeg skruer et point ned og ender på 91 point. Vinen er købt på tilbud hos Phillipson Wine til 179 kr.