Tenuta di Argiano, Suolo 2008

Den danske vinmager Hans Vindien-Diers laver blandt andet vin for Argiano. Suolo er topvinen, og skulle efter sigende virkelig afspejle vingårdes terroir på bedste vis. Vinene er lavet på ren Sangiovese fra gamle stokke. Udbyttet er lavt, og når vinen ikke lige er på tilbud, så hører den hjemme i den dyre liga med cirka 600 kr. for en flaske.

Jeg må sige, hele vejen rundt er det her en virkelig flot vin. I denne unge udgave er farven rubinrød. Næsen er et brag – den er ekspressiv og jeg bliver overvældet af en personlig vin med duft af bær, friskhed, læder, vanilje og jeg fornemmer en form for mineralitet. Vinen er elegant og koncentreret i smagen. Blid og fløjlsagtig med en lang og betagende eftersmag.

92 point

Købt for 249 kr. på tilbud hos Phillipson Wine

Vinskribenten Robert Parker giver vinen 93 point med ordene:

“The 2008 Suolo graces the palate with layers of dark red fruit, sweet spices and vanilla. The 2008 is a texturally beautiful Suolo, with finessed tannins and terrific length. My only concern is the level of French oak, which seems a bit pronounced for the wine’s structure, at least at this stage. Sweet flowers, berries and mint linger on the impeccable finish. Argiano’s Suolo is 100% Sangiovese Grosso that spent 18 months in French oak. Anticipated maturity: 2014-2028.”