Lynch Bages 2002

Lynch Bages er og bliver en af mine favoritvine fra Bordeaux. Den er klassificeret som 5. cru, men den burde efter min mening et par hak op. Det vidner priserne også om de seneste år. Sammen med Pontet Canet er Lynch Bages kommet op i den tunge liga og blevet dyr. For bare fem år siden kunne man få disse vine for cirka 300 kr. I dag skal du i hvert fald betale det dobbelte.

Årgang 2002 er bestem ikke en af de store årgange i Bordeaux, men derfor kan vinene sagtens være fremragende. De er ikke nær så kraftige, men til gengæld behøver man ikke vente 10-20 år, før de har fundet det optimale drikketidspunkt.

I glasset er vinen bordeauxrød, ja nærmest lidt solbærlilla i det. I næsen er der ingen tvivl om, at det er en bordeauxvin. Der er animalske noter, solbær, læder, pibetobak (fugtig) og lidt vanilje. Vinen er på ingen måde voldsom i munden, men en mellemfyldig, præcis og flot vin. I like

92 point

Jeg kan desværre ikke huske hvor jeg købte den, men jeg gav cirka 250 kroner

Vinskribenten Robert Parker skriver om årgang 2002

“The 2002 has turned out lighter and more herbaceous than I would have guessed. This medium-bodied wine reveals a dark ruby/purple-tinged color, and hints of cedar wood and tobacco in an evolved aromatic display which also includes herbs and black currants. Attractive in a superficial way, there is some tannin, but also a softness and charm. Drink it over the next 10-12 years”