Jeg havde været så heldig at få to billetter tilsendt af Bo Otterstrøm fra Klubvin (tak for det), så Peter fra vinklubben og jeg var på pletten lørdag 28. maj for at smage på et udvalg af de 200 frugtige, svulstige og solmodne vine fra den nye verden. Jeg havde egentlig frygtet lidt kaos, fordi det blev afholdt i city, og fordi der var blevet brugt en del annoncekroner, men det var faktisk meget roligt, og der var god plads til smagningen.

IMG_0477

Ingen kø og lækkert lokale til vinsmagning

Peter og jeg havde ingen bagkant (og det var jo lørdag), så vi smagte på rigtig mange vine. Her er de fem vine, som gjorde størst indtryk på mig. Undskyld billedkvaliteten! Jeg må snart lære at tage et kamera med i stedet for min mobil. Fra Otto Suenson vil jeg fremhæve en Pinot Noir fra Meredith Estate. Merry Edwards 2007 er simpelthen en lækker Piiiinot, som de siger i Sideways. Jeg har noteret mig blåbær og lidt lakrids og en vin i meget fin balance. Den koster 555 kr.

IMG_0466

100% Pinot!

Hos Bo fra Klubvin smagte vi flere gode sager, imens vi snakkede om vinskabe fra Amphora (dem sælger han nemlig). Min favorit blev Dutschke GHR Shiraz 2007. Klassiske Shiraz indtryk med mørke bær, men så havde den et strejf af mint eller eucalyptus, og det er lige mig. Det giver vinen en friskhed, så den ikke udelukkende er en tung frugtbombe. Den koster mellem 139 kr. – 169 kr. afhængig af mængde.

IMG_0476

En dag vil jeg til Barossa Valley

Hos KK Wines smagte vi en fremragende Pinot Noir fra Shea Wine Cellars. De laver Shea Estate Pinot Noir 2008 i to varianter. En fra forskellige marker og en enkelmarkvin, hvor der yderligere står Block 7 på labelen. Den ene koster 270 kr. og den anden 360 kr. Jeg kunne bedst lide den “billige”. Den havde en meget fin næse med karamel og smagte fantastisk. Storebroren var lidt mere voldsom.

IMG_0472

Den vil jeg gerne smage igen

En anden god en fra KK Wines var Clos Saron Holy Moly fra 2008. Den var virkelig krydret, og jeg ikke smagt så meget i den stil før. En meget speciel vin, der bestemt ikke bliver produceret meget af. Den koster 246 kr.

IMG_0471

Holy Moly! 561 flasker

Jeg faldt over denne lille film.

A visit to Clos Saron from WinoBrothers on Vimeo.

Fra Vinklubben VinoVenue fik vi lidt af en overraskelse. En Übercool label. Når man bevæger flasken står der skiftevist lane 1 eller lane 2 på skiltet. Sejt, I love it! Nå, jeg troede det var spansk vin fra området Priorat. Fuld smæk på frugten og meget eucalyptus i smagen. Da jeg så kiggede nærmere, gav det mere mening. Den er lavet på 50 % Tempranillo og 50 % Cabernet Sauvignon. Lækker vin!

IMG_0482

Cool label