Jumfruhummere og Riesling er simpelthen det perfekte match, og det handler dette indlæg om. Landets topkokke har for længst fundet ud af denne finurlige sammensætning, og i dag er flere og flere danskere begyndt at få øjnene op for det lille dyr. Helle Brønnum Carlsen har netop skrevet en ny udgave af bogen Læsøs guld – en jomfruhummerkogebog, som er pakket med god stemning og toplækre opskrifter. Så er du glad for jomfruhummer, er der ingen vej udenom denne bog.
foto-1

Der afholdes årligt en konkurrence på Læsø om Den gyldne Jomfruhummerklo, hvor landets bedste kokke dyster i opskrifter på jomfruhummer. Helle har været dommer i en årrække, og hun er vild med jomfruhummer. Det kunne man også mærke på Restaurant Kähler i Tivoli. Hun nævnte, at hvis hun blev spurgt om hendes yndlingsret, og hun ikke bare kunne svare mad, så må det være jomfruhummer. Hendes begejstring lyste simpelthen også ud i lokalet, og vi var alle spændte på at smage på varerne.
foto-4_0

Og hvordan var de jomfruhummere så? Ja, hvis du kære læser ikke begynder at savle over billederne, så er der noget galt, for de både ser ud og smager fuldstændig fantastisk. Og matchet med Riesling er også rigtig godt. Det er syre og sødme som går op i en højere enhed og komplimentere jomfruhummerne perfekt!

foto-3

Jeg smagte både et par tørre og et par med restsødme. Den bedste efter min mening af de smagte vine var Prinz von Preussen Riesling Halbtrocken 2010. En af de andre havde dog en ret cool label “Save water – drink Riesling”. Producenten Allendorf er bekymret for de lokale miljøforhold i området ved Rhinen. Derfor giver han et mindre beløb fra hver solgte vin går til det formål at støtte forbedring af forholdene. Det er god stil.
foto-2_2

Heldigvis lader det til, at vi kommer til at spise mere jomfruhummer i Danmark. Irma er for eksempel begyndt at sælge frisk jomfruhummer og har vist nok allerede afsat to tons. Rigtig mange tak til Tysk vinkontor for invitationen. Og tak til Frederik fra Vinkreutzer og Linn fra Frk. Kræsen for godt frokostselskab.